miercuri, 21 ianuarie 2009

I pledge!

Urmăriţi filmuleţul de mai jos! Departe de a-mi lăsa un gust amar al pateticului...poate doar un sentiment de regret că sângele nostru este atât de amestecat cu pesimism, neîncredere în forţele proprii, amestecat cu resemnarea unei condiţii la voia întâmplării!


Odată cu învestitura Lui Barack Obama, printre noi, muritorii de rând s-au lansat fel de fel de comentarii. Ba de ce este atât de mediatizat acest personaj Obama, ba "Ce are SUA de îi reuşeşte"?

Obama este rezultatul uneia dintre cele mai de succes campanii de marketing din lume...la asta mai adaugi carisma şi erudiţia "tânărului" Barack...şi uite reţeta care creează E R O U L ...un om care a scris istorie înainte de "vremea lui"

Ce are SUA? am să răspund cu o altă întrebare! ce NU are? SUA are TOT! are şi bun şi rău...dar mai presus de toate are ambiţia de a fi NR.1! responsabilitatea! excelenţa! toleranţa! multiculturalitatea! umorul! încrederea! patriotismul şi acele valori americane pe care, dacă nu trăieşti în mediul lor, nu ai cum să le "simţi". Aceste valori pe care unii le etichetează drept "old-fashion" sau "exagerate" izvorăsc din ceea ce Tocqueville caracteriza drept "cea mai pură formă de democraţie" ...sau o fi invers? valorile să ofere puritatea democraţiei?

Cred că noi (Ceilalți) judecăm aspru atitudinea mesianică a americanilor. Iar pentru ei, probabil această atitudine este una genetică...de ce îi judecăm? poate pentru că ne e greu să acceptăm prin natura noastră umană ca acest rol de Dzeu să fie asumat de către o națiune...și poate prin aceeași natură umană care scoate la iveală "invidia" suntem reticenți faţă de statutul de salvator pe care noi nu l-am putea avea...acest "noi" nu se limitează la România...Europa...ci la toţi cei care nu sunt americani.

Cred că SUA poate orice! De ce? PENTRU CĂ CHIAR POATE!!! pentru că demonstrat-o de peste 233 de ani...

În 1963, Luther King ţinea acel discurs care a făcut înconjorul lumii, în acelaşi loc unde ieri, Barack Obama depunea promisiunea ca şi preşedinte al naţiunii americane... mai elocvent decât atât ce ar putea fi?

SUA poate...

Europa e unită în diversitate, dar poate tocmai diversitatea îi limitează puterea, pe când SUA ...SUA are forţa de a renaşte oricând...

SUA are spiritul păsării Phoenix!

2 comentarii:

  1. SUA are de toate... dar acum nu are un erou, si nici nu are nevoie de unul. Suntem obișnuiți cu Supermani,Spidermani, Captaini Americani, etc...

    Majoritatea lumii e entuziasmată de Obamanaia cum mai este numită campania de publicitate a primului om în lume. Campaniile publicitare sunt făcute sa prindă la public campaniile foarte bune creează și sentimente, unii chiar le confundă cu... onoare iubire ură și așa mai departe.

    Mulți sunt captivați de Husein de pe tricouri din clipurile de campanie, si e bine ca e altfel, nu poți sa faci ce a făcut el, adică să reușești să vorbești fiecăruia „pe limba” lui, (cei care au văzut clipul de mai sus știu ce spun) fără sa fii în zece mii de moduri diferite, la fel.

    Pot să spun și eu că ... „I pledge” sau mai bine spus sunt o persoană care converge cu modul lui de a fi: educat, abil, uneori oportunist, si cu siguranță cu un mic sâmbure de crezuri tinerești.
    Uitam să visăm...de fapt nu uităm să visăm pe cât nu știm să dăm ființă viselor. El,.. Barak, mai are un mic set de idealuri făcute pe băncile facultății sau în momentele în care tatăl sau era trimis pe scaunele din spate ale autobuzelor, sau nu i se permitea să fie un om fericit cu o femeie (fie ea albă). Momentele de maximă intensitate sufletească zgârie în mintea fiecăruia... gânduri, promisiuni, sau viitoare acțiuni, problema e ca uitam că aceste gânduri tinerește (și spun tinerești pentru-că atunci avem principiile de baza care de obicei sunt, cele bune) nu se pot materializa decât prin metode „de oameni mari” care nu mai au nici o legătură cu ce eram noi odată decât că sunt pârghii de transpunere în realitate a ceea ce de multe ori uităm să fim.

    Barak a mai rămas cu câtuși de puțin ideal tineresc în el și acum are cele mai mari pârghii pentru a le răspândi. So,, let us sommen a new spirit” zice... nu e nou ci e uitat, de prea mulți dintre noi... și el știe asta nu degeaba vorbește la plural de fiecare dată.

    Masa la care s-a așezat vor spune mulți că va dovedi că nici măcar Obama nu poate rezista la tentațiile petrolului sau la presiunile „crivățului”, sunt sigur că nu va încerca să reziste ci va încerca să folosească acea mare forță în favoarea lui pentru-că și aici e ca și la artele marțiale cel mai tare e cel care știe că forța mai mare a celui care atacă poate să îl destabilizeze cel mai ușor pe atacator.
    Nu se va împotrivi la fel cum nu a refuzat ajutorul „adversarilor” din campanie le va folosi forța în favoare lui și a lor.

    Desigur e timpul să facă ceea ce a spus ca va face!
    greșit a spus că vom face, și daca noi nu punem umărul sigur nu va putea face.

    Nu mai luați pungi de plastic de la real, oricât de banal ar părea e cazul sa punem umărul cu puțin se face mult...


    I PLEDGE FOR, MAKING ME WHAT „THEY” SAY I CAN BE, FOR THAN WILL THERE BE MORE THAT CAN SAY .. YES WE CAN

    RăspundețiȘtergere
  2. În timp ce noi suferim de o cronică lipsă de LIDERI demni, oneşti, inteligenţi, SUA fabrică eroi pe bandă rulantă! începând cu Jefferson, Franklin, the Great Emancipator - Abe Lincoln, Roosevelt şi ajungând în zilele noastre la vivantul Obama...fiecare celulă a "organismului" numit SUA are liderii ei. Eroii le sunt scânteia şi motorul!
    A spune că nu e nevoie de eroi ar însemna să ne sfidăm chiar şi ultima picătură de sinceritate faţă de omenire.
    Nu cred că uităm să visăm...cred că nu mai avem puterea să visăm...şi asta pentru că nu avem caractere puternice...crunt, dar asta e realitatea...
    Dar am încredere în persoane ca tine şi ca viitorii mei copii :)))

    Trăiţi în spiritul unei dezvoltări mondiale sustenabile - folosiţi resursele de acum moderat şi gândiţi-vă la copiii voştri care sunt sau vor veni!

    I pledge să las lumea în care trăiesc mai bună decât am găsit-o...să nu existe faptă bună pe care aş fi putut s-o fac şi să n-o fi făcut!
    Rispect!

    RăspundețiȘtergere

Ai zis!